Justin kan sälja allt.

ursäkta för dålig översättning.


Redaktörens anmärkning: Damon Brown är en norra Kalifornien-baserade frilansskribent och författare av böcker, inklusive "Damon Browns Enkel guide till IPAD" och "Porn & Pong: Hur" Grand Theft Auto "," Tomb Raider "och andra sexiga spel förändrat vår
kultur. "

(CNN) - Pop heartthrob Justin Bieber kan vara det perfekta trojanska häst för en meme.

Teeny-Bopper sångare brukar ses som tomma kärl till att fylla marknadsföring behov cynisk post chefer. Men som ett barn som växer berömd i den digitala-remix ålder verkar Biebz mer än så: Den 16-åriga är som en vit skärm som våra tendenser kan projiceras.

För ett typexempel, lyssna på den gåtfulla "U Smile 800% långsammare", som blivit en sensation på webben.

"U Smile", den andra singeln från Bieber nya album, var avtog 800 procent och upp till webben av Nick Pittsinger, en 20-årig blivande musikproducenten i Florida. Låtens trippy atmosfäriska har lockat mer än 1,6 miljoner spelar online.

Förutsatt att du inte behöver 35 minuter till godo - kom ihåg, det är åtta gånger så länge som de ursprungliga fyra minuters poplåt - "U Smile 800% långsammare" omvandlar högfrekventa bleats av ludna signerat till primala tjuter och rop som verkar kvar för evigt.

Tänk dig parning samtal av späckhuggare som vibrerade genom en romersk katedral. Sången påminner om sena 90-talet verk från isländska konstnärer Sigur Ros och Björk, som Bieber röst är både tungt dekonstrueras och kusligt intima.

Jämför detta med den ursprungliga "U Smile", som låter mycket mindre minnesvärd.

Men det finns en twist. MTV News föreslår Justin Bieber "remix" är kanske inte ett bromsas ner version av "U Smile", men en namnlös låt från Milwaukee kollektiva Photon Wave Orchestras 2010 EP "Echoes Across the Astral Wasteland."

Med detta sagt, MTV är inte säker på om Photon Wave orkestern verkligen ens existerar sedan EP släpptes den 1 april, 2010 - April Fool's Day.

Frågan är, spelar det verkligen någon roll? Oavsett om det är den senaste malware eller sexuellt tvetydiga frisyr, Justin Bieber är blank-skiffer pop bild är det perfekta försäljningstillbehör för någonting.

"U Smile 800% Minskad takt" skulle inte ha alla dessa lyssnare utan sitt sammanhang - verkliga eller inte - för att Bieber feber. Hans album, "My World 2,0, inte skulle kunna" mer korrekt heter.

De åsikter som framförs i denna blogg inlägget är endast de av Damon Brown.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0